Кметът на Несебър Николай Димитров

Кметът на Несебър Николай Димитров

Кметът на Несебър Николай Димитров

Стремежът ми е да осигурим още по-добри условия на живот за жителите на несебърската община!

Кметът на Несебър Николай Димитров: От 2007 г., когато поех ръководството на община Несебър, с екипа ми си поставихме задачата първо да решим проблемите на младите хора в града. Започнахме със строителството на детски градини и от 2009 г. сме направили шест. До двайсетина дни ще открием и седмата. Планираме още една тази година, която ще е в Стария Несебър. За нея имаме спечелен проект по трансгранично сътрудничество и ще бъде детска градина по изкуствата. Детските ни градини са едни от най-модерните в страната.

За всяко новородено дете община Несебър отпуска по 2000 лв. От 2-3 г. подпомагаме семейства, които имат проблеми и с процедури по инвитро. Средствата се превеждат директно на клиниките, с които имаме договори. Имаме и център за социална рехабилитация и интеграция на деца със специални образователни потребности. Услугите са безплатни. Предстои да отворим и център за обществена подкрепа, в който психолози и социални работници ще помагат на деца и семейства. От няколко години във всички населени места в общината има млечни кухни. Заради добрата социална политика много хора, които идват да работят сезонно, остават да живеят в Несебър.

Освен социалната сфера аз и моите колеги се стремим да наложим и утвърдим Несебър и като културна дестинация и дестинация за поклоннически туризъм. Нашият град не е място, което да бъде посетено само през летния сезон, той има своя чар през цялата година.

ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК