Особено внимание на кмета Николай Димитров при проверка на дейностите в Стария Несебър

кмета Николай Димитров

Кмета Николай Димитров провери  с особено внимание  дейностите в Стария Несебър, където тази година всички зелени площи са направени изцяло с нова трева и нови насаждения, а всички поливни системи са подновени. Градоначалникът не пропусна да нагледа и как се полагат павета по южната алея на полуострова. Той се спря още до рибната борса и  църквата „Йоан Алитургетос“, където от няколко дни вече жители и гости на града се радват и на пъстри кътове с цветя. Проверката му включи и крайбрежната алея  на полуострова, която е облагородена със зелени площи. По време на обиколката в Стария Несебър кметът видя до къде е стигнало облагородяването с нови съоръжения, настилка и ограда на две детски площадки на полуострова – близо до храма „Христос Пантократор“ и до читалище „Яна Лъскова“. Бе констатирано, че са подменени пейките около църквата „Христос Пантократор“.

Новост на полуострова е и изцяло подменена настилката на сцената на амфитеатъра. Съвсем скоро по улиците на древния град ще бъдат поставени нови кафяви съдове за смет с логото на общината и с 50% по-голяма вместимост.

Кметът на Несебър Николай Димитров провери и дейностите по изграждане на културния център, където прилежащото пространство вече е изградено, а една от улиците около него е с нов асфалт.  Преди дни бе довършено освежаването на пътната маркировка в града, при която вече е указано къде има най-близък общински паркинг и колко е разстоянието до него.

Подобрения на територията на общината има и по отношение на транспортната схема на масовия обществен транспорт – изграждат се нови спирки в джобове и нови заслони (напр. на Здравната къща – Несебър). Актуализира се транспортната схема на с. Радва, която ще бъде готова в началото на юни. Създават се нови стоянки за таксиметрови автомобили и се подобряват условията на съществуващите. Поставят се нови, специални табла с разписанията на автобусните линии от масовия обществен транспорт.

Сметосъбирането и тази година в Стария Несебър ще се извършва на три смени, предстои да бъде въведена и нощна смяна за сметосъбирането в новия град. За първа година е въведена втора смяна в Свети Влас. В момента се извършват дейности по поставяне на втора преса на ПСО „Несебър“, като пускането й в експлоатация ще качеството на сметосъбирането.

Всеки, който реши да посети общинския център, ще бъде посрещнат освен с всички изброени до тук обновления, но и с  множество контрастните цветни композиции, които се забелязват на различни места в Несебър, като се започне още от входа на града – те  са още едно от подобренията във визията, създават приветлив екстериор, подходящ за туристическия имидж на един от най-красивите градове в страната.

 

ОБЩИНА НЕСЕБЪР Е С ОБНОВЕНА ВИЗИЯ ПРЕДИ СЕЗОНА